Monday, March 1, 2010

Kινέζικα noodles με λαχανικά και γαρίδες

1 κουτί noodles
1 μικρό κραμπί
2 καρόττα
12 μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνι φρέσκο κρεμμύδακι κομμένο
μπρόκκολι (προαιρετικά)
γαριδούλες μικρές(shrimps)
σησαμέλαιο(sesame oil)
soy sauce
πιπερόριζα(ginger)
πιπέρι

Αρχικά βάζω τα noodles σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό για περίπου 20 λεπτά (ΟΧΙ πάνω στη φωτιά). Μετά κόβω σε λεπτές λορίδες τα λαχανικά (κραμπί, καρόττα, μανιτάρια, κρεμμύδια, φρέσκο κρεμμυδάκι) και τα σωτάρω κατά προτίμηση ξεχωριστά το κάθε λαχανικό σε σησαμέλαιο μέσα σε wok ή σε μέγάλο αντοκολλήτικο τιγάνι. Τις γαριδούλες επειδή ήδη είναι ψημένες απλά τις ξεπαγώνω και τις ξεπλένω σε ένα σουρωτήρι με καυτό νερό. Όταν σωτάρω όλα τα λαχανικά μου, στραγγίζω τα noodles και προσθετω τα λαχανικά και τις γαριδούλες. Προσθέτω soy sauce και ανακατεύω κάλα ουτως ώστε να πάρουν χρώμα όλα τα noodles. Προσθέτω ginger και πιπέρι.

Αντί για γαριδούλες μπορώ να χρησιμοποιήσω κοτόπουλο ή βοδινό ή και από μόνα τους τα λαχανικά. Εάν επιλέξω το κοτόπουλο και το βοδινό θα πρέπει να είναι πολύ ψηλοκομμένα, και αφού τα πλύνω καλά και τα στραγγίσω, θα πρέπει να τα τσιγαρίσω μέσα σε σησαμέλαιο και όταν ψηθεί να προσθέσω soy sauce, ginger και πάπρικα για να είναι αλμυρά και πικάντικα.

No comments:

Post a Comment