Wednesday, March 17, 2010

Χορτοφαγικά μπιφτέκια με τσίλι

3 κολοκύθια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι φρέσκο ψηλοκομμένο
πράσο ψηλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψηλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι μαϊντανο ψηλοκομμένο
2 κουταλίες άνηθο ψηλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι σιταροπούλα
1/2 φλυτζάνι κουόκερ
1 φλυτζάνι τυρί βάλιο/ένταμ/μοτσαρέλα
2 αυγά
1 κουταλιά τσίλι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι


Τρίβω τα κολοκύθια, καρόττα, κρεμμύδια, τυρί, ψηλοκόβω το μαϊντανο, τον άνηθο, το σκόρδο, το πράσο. Βράζω τη σιταροπούλα. Κτυπώ τα 2 αυγά. Προσθέτω όλα τα υλικά και μπαχαρίκα και πλάθω σε μπιφτέκια, τα περνώ από αλεύρι και τα βάζω σε pyrex χωρίς λάδι και τα ψήνω για 45 λεπτά. Στα 35 λεπτά τα γυρίζω. Η συνταγή βγάζει περίπου 12 μπιφτέκια.

No comments:

Post a Comment