Wednesday, February 24, 2010

Μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο

1 κιλό κιμάς κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια πολύ ψηλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψηλοκομμένο
1 φλυτζάνι μαιντανό πολύ ψηλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό
200 γρ. φέττα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνω λίγο να κρυώσουν. Αναμυγνύω όλα τα υλικά, ετοιμάζω τα μπιφτέκια και τα ψήνω στο φούρνο στους 185 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα γυρίζω μία φορά αφότου περάσουν τα 20 λεπτά.
Μπορώ αντι για μπιφτέκια να φτιάξω μικρά ρολάκια με γέμιση από βραστό αυγό τα οποία θα τα ψήσω για ακόμη 5-10 λεπτά.

Σερβίρεται με ελληνική σαλάτα, ρύζι, πατάτες, κριθαράκι.

No comments:

Post a Comment