Sunday, February 14, 2010

Σολωμός Τεριάκι

4 φιλέτα σολωμό
4 κουταλιές sesame oil
80 γρ. teriyaki
2 κουταλές μέλι
1 κουταλιά σησάμι
1 κ/κι ginger
1 κ/κι σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
1 κ/κι νοστημιά

Ανακατεύω όλα τα υλικά και τα περιχύνω στο σολωμό, τον μαρινάρω για τουλαχιστόν 20 λεπτά και μετά τον ψήνω σε προθερμενόμενο φούρνο στους 185 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Σερβίρεται με σαλάτα με κινέζικο μαρούλλι / ρύζι μπασμάτι / κραμπί τσιγαρισμένο σε sesame oil / stir fried λαχανικά

1 comment:

  1. O TERIAKIS EXI KAMIA SXESI ME TON TEPANIAKI ?

    ReplyDelete