Sunday, February 14, 2010

Σολωμός με πράσα και λευκό κρασί

4 φιλέτα σολωμού
1/2 φλυτζάνι κομμένα πράσα
2 κουταλιές ψηλοκομμένο άνηθο
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλυτζάνι φρέσκα κρέμα (προαιρετικά)
1 κουταλιά νοστιμιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Τσιγαρίζω το πράσο στο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρασί και προαιρετικά τη φρέσκα κρέμα, την νοστιμιά και τον άνηθο, τα περιχύνω πάνω από το σολωμό και τον αφήνω να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Τον ψήνω σε προθερμενόμενο φούρνο στους 185 βαθμούς για περιπού 20-25 λεπτά.

Σερβίρεται με ριζόττο πράσων / βραστά λαχανικά / πουρέ πατάτας / σαλάτα που να περιέχει άνηθο.

2 comments: