Sunday, February 21, 2010

Σαλάτα κινέζικη

1 μικρό κραμπί πολύ λεπτοκομμένο
1 φλυτζάνι κομμένα noodles
1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
3 κουταλιές σησάμι
1 κκι πάπρικα

Dressing:
χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά μηλόξυδο
3 κουτάλια σησαμέλαιο
3 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
αλάτι

Ψηλοκόβω το κραμπι, καθαρίζω τα αμύγδαλα (που φουσκώσαν από το βράδυ σε νερό μέσα στο ψυγείο-συνήθως μαυρίζουν λίγο αν τα βράσω εκείνη τη στιγμή σε ζεστό νερό, επίσης στο ψυγείο από το βράδυ αποκτούν δροσερή τραγανή γεύση) και τα σωτάρω, κόβω τα noodles και τα σωτάρω με λίγο σησαμέλαιο και πάπρικα, σωτάρω και το σησάμι. Αναμυγνύω τα υλικά ακριβώς πριν σερβίρω.

Σερβίρεται με κινέζικη κουζίνα.

2 comments:

  1. emena i kouzina mou en italiki (zannusi).
    ginete?

    ReplyDelete
  2. an einai zanussi i kouzina sou kalitera na dokimaseis to solomo me prasa ke leuko krasi :)

    ReplyDelete